Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku


Aktivnosti


Veslanje

Najaktivniji studenti sudjeluju u športskom društvu "STUDENT" koje djeluje pri Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu. Ekipe ovog društva sudjeluju u takmičenjima u županijskoj ligi malog nogometa, veslanju (četverac i osmerac) - susreti studenata strojarstva hrvatskih sveučilišta, košarci i judo takmičenjima.

U subotu, 6. X. 2007. na jezeru Jarun u Zagrebu održala se tradicionalna veslačka regata u organizaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba. U kategoriji „GIG četverac s kormilarom“ nastupilo je pet „strojarskih“ ekipa, od kojih je jedna ekipa bila sa Strojarskog fakulteta iz Slavonskog Broda. Naši su studenti došli još u utorak kako bi se malo pripremili za nastup. Tijekom priprema su savjetima pomogli prof. Zvonimir Miljković i profesionalni veslački trener prof. Marijo Janković (također brođanina koji živi i radi u Zagrebu). Konkurencija na takmičenju nije bila nimalo laka. Ekipe sa drugih fakulteta su bile uigrane i po našoj procjeni izvrsno pripremljene. Prvo je mjesto pripalo ekipi Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba, a naši su „dečki“ zauzeli peto mjesto uz najmanji zaostatak u odnosu na sva dosadašnja natjecanja. Za svoju srčanost i ustrajnost tijekom nastupa nagrađeni su velikim pljeskom iz mnogobrojnog gledališta.
Da je bilo mogućnosti dužih priprema i nužne opreme za veslanje u našem gradu, vjerujemo da bi se uključili i u „borbu“ za jednu od medalja. Za sada moramo biti zadovoljni postignutim rezultatom i primjerenim ponašanjem naše ekipe.

U ekipi Strojarskog fakulteta iz Slavonskog Broda, pored profesora mr.sc. Zvonimira Miljkovića bili su sljedeći studenti:
1. Antonio Galojlić
2. Bojan Borjanić
3. Jospi Rajić
4. Branko Davidović
5. Marijo Marjanović


Nogomet

Košarka
Odbojka
Stolni tenis

Informatička sekcija
Uređenjem u 2004. godini potpuno je uređena soba za informatiku u I. paviljonu, koja je opremljena sa šest osobnih računala, dva pisača, skenerom i audio opremom. Također su sva računala spojena 24 sata na sveučilišnu Internet-mrežu CARNET.

Copyright © STUCSB, 2007